П`ятниця, 26.04.2024, 04:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Районний методичний кабінет

Меню сайту

Головна » 2019 » Серпень » 10 » Районне методичне об’єднання вчителів української мови та літератури
13:28
Районне методичне об’єднання вчителів української мови та літератури

Методичні гостини

18 квітня 2019 року Стародубівська загальноосвітня школа відкрила свої двері для вчителів української мови та літератури, які завітали на методичні гостини «Інноваційні технології як засіб реалізації принципу дитиноцентризму на уроках української мови та літератури».
Заїкіна Т.Т.,керівник районного МО, вчитель української мови та літератури Бердянської ЗО наголосила, що сучасна школа здійснює рішучий поворот до особистості дитини і будує свою роботу з ним на основі поваги, особистої гідності кожного вихованця, його індивідуальних життєвих цілей, запитів та інтересів; створення сприятливих умов для його саморозвитку.
Авгітопуло Н.Ю., вчитель української мови та літератури Ялтинської ЗОШ №2 висвітлила питання щодо залучення в освітній процес дітей з особливими потребами. Вона зазначила, що досвід багатьох країн свідчить про те, що інтеграція дітей з особливими освітніми потребами відбувається в інклюзивних класах. Тобто, такі діти можуть нав¬чатися у загальноосвітніх школах за умови реалізації інклюзивної мо¬делі освіти, зорієнтованої на особистість, що заохочує вірити в свої сили, бути собою, спонукає до реалізації особистісних можливостей, широкого самовираження, внутрішньої активності.
Учитель української мови та літератури Бердянської ЗОШ Янатьева І.Г. презентувала роботу шкільного музею, в якому є багато українознавчого матеріалу.
Родзинкою методичних гостин став відкритий урок з української літератури в 10 класі «Філософський зміст, проблематика новели В.Винниченка «Момент», який провела досвідчений вчитель української мови та літератури М.О. Савалюк. Учителі мали змогу побачити сучасний урок, на якому були використані інтерактивні форми роботи та мультимедійні засоби. Майя Олександрівна створила на уроці щиру та довірливу атмосферу, забезпечивши безпосередній контакт з неусвідомленою психічною діяльністю учнів. А головне, що цей урок став справжнім уроком життя для дітей. Вони зрозуміли, що треба цінувати найщасливіші, справжні моменти свого життя.

 

Переглядів: 270 | Додав: mangushrmk2014 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання
http://mon.gov.ua