П`ятниця, 26.04.2024, 07:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Районний методичний кабінет

Меню сайту

Головна » 2017 » Квітень » 14 » РМО вихователів старших груп
08:39
РМО вихователів старших груп

 

          24 березня 2017 року на базі дошкільного навчального закладу № 3 «Червоний капелюшок» смт. Ялта відбувся семінар-практикум вихователів старших груп та завідувачів ДНЗ району за темою: «Розвиток духовного потенціалу особистості дитини дошкільного  віку на засадах патріотизму».

В роботі семінару взяли участь: начальник відділу освіти Терентьєва Н.І., секретар Ялтинської селищної ради Джелалі Н.М., вчителі початкових класів Ялтинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та Ялтинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

Метою заходу було: підвищити рівень теоретичної та практичної підготовки педагогів щодо питань патріотичного виховання дошкільників в умовах сьогодення, розкрити необхідність народознавчого спрямування в роботі ДНЗ, показати вихователям, як через активізацію емоційної сфери дошкільника на основі широкої інформованості про історію, традиції, культуру рідної країни виховувати патріотичні почуття дітей.

До уваги присутніх було презентовано інтегроване заняття з дітьми старшого дошкільного віку «Україна – Моя Батьківщина!» (вихователь Литвиненко М.С.). Діти мали змогу продемонструвати власні знання про рідну державу, пригадували знайомі вірші, пісні про Україну. Дошкільнята були активними, зацікавленими та уважними. Все заняття було пронизано почуттям патріотизму, любові до рідної землі, до рідної мови.

Завідувач дошкільного навчального закладу Пугач С.Ю. поділилася досвідом роботи з національно-патріотичного виховання та ознайомила із сучасними підходами щодо створення предметно-розвивального середовища в умовах дошкільного навчального закладу.

Приємним подарунком для всіх учасників семінару-практикуму стала музично-патріотична розвага «Ми діти твої, Україно!», яка цілком сприяла вихованню любові до України, до рідного краю. Присутні мали можливість насолоджуватись українськими піснями, танцями у виконанні дітей, педагогів, взяти участь у конкурсі.

Робота семінару була насиченою, плідною, цікавою.

Під час обговорення вихователі дійшли висновку, що на сучасному етапі національно-патріотичне виховання дошкільнят посідає чільне місце у всьому навчально-виховному процесі дошкільних навчальних закладів.
Підсумовуючи роботу семінару-практикуму, начальник відділу освіти Терентьєва Н.І., методист РМК Пінчук О.В. подякували керівництву дошкільного закладу та працівникам дитсадка за вдало проведений захід та побажали успіхів у подальшій роботі.

\      

 

 

 

Переглядів: 316 | Додав: mangushrmk2014 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Корисні посилання
http://mon.gov.ua